Sneijers logoSneijers&VunderinkSneijers&Vunderink
S&V Carre

 

Magazijnweg 4 5683 CW Best
tel. 0499-49 00 21 fax. 0499-49 00 22

Uitvalscherm S&V type Carre

Wijzigingen voorbehouden Versie: 26-07-2004

 

Algemene omschrijving

Uitvallend lichtregulerings-systeem van acryl doek met aluminium constructie. Alle aluminium onderdelen zijn vervaardigd van Al, Mg, Si 0,5

 

Kap

De zelfdragende kap is vervaardigd van geëxtrudeerd aluminium. De kap heeft een afmeting van 95 x 95 mm en de wanddikte bedraagt 1,8 mm. Meerdere schermen zijn koppelbaar onder één kap en met één bediening. De kapsteunen zijn vervaardigd van geprofileerd aluminium en hebben een dikte van 3 mm. De kap is geschikt voor wandmontage.

 

Doekrol

De doekrol is vervaardigd van sendzimir verzinkt staal en heeft een diameter van 48 mm met een wanddikte van 0,8 mm. Bij elektrische bediening wordt de doekrol van 63 mm toegepast met een wanddikte van 0,9 mm. De doekrol is voorzien van een speciale profilering ter bevestiging van het doek.

 

Lagering

Het soepel roteren van de doekrol wordt verzorgd door de stofdichte R.V.S. glijlager in aluminium lagerhuis.

 

Voorlijst

De voorlijst is vervaardigd van geëxtrudeerd aluminium en heeft een afmeting van 75x75 mm. In opgetrokken toestand sluit de voorlijst de kap af. De voorlijst is voorzien van een profilering ter bevestiging van de uitvalarmen en het doek. Een voulant is een optie door het gebruiken van een andere voorlijst.

 

Uitvalarmconstructie

· Uitvalarm verzwaard: Ongeschoorde uitvalarm met vast scharnierpunt.

· Windvaste uitvalarm: Geschoorde uitvalarm met vast scharnierpunt. De

windvastheid wordt verzorgd door de ingebouwde, windvaste RVS veer.

· Gasveer uitvalarm: Geschoorde uitvalarm met vast scharnierpunt.           

  De grotere windvastheid wordt verzorgd door de ingebouwde gasveer.

· Stormvaste uitvalarm: Geschoorde uitvalarm met vast scharnierpunt.

  De stormvastheid wordt verzorgd door de ingebouwde, stormvaste

  RVS veer.

 

Assemblage

Alle assemblage materialen zijn klasse A2 RVS

 

Oppervlaktebehandeling

De oppervlaktebehandeling betreft de kap, de kapsteunen, de voorlijst en de uitvalarmen. De behandelingsmogelijkheden zijn: naturel geanodiseerd of gepoedercoat, laagdikte ca. 60 µm, in elke standaard RAL kleur.

Wijzigingen voorbehouden Versie: 26-07-2004

 

Bediening

De bedieningsmogelijkheden zijn afhankelijk van de afmetingen van het uitvalscherm.

 

· Oogwindwerk: De wormwieloverbrenging is gemonteerd ter plaatse van de doekrol. Het gesloten huis is zelfsmerend en heeft een overbrenging van 1 : 3. Het oogwindwerk is vanaf buiten te bedienen en voorzien van een afneembare slingerstang. Door de ingebouwde rem is het scherm in elke stand gezet worden. 

 

· Mono: De wormwieloverbrenging is gemonteerd ter plaatse van de doekrol. Het gesloten huis is zelfsmerend en heeft een overbrenging van

1 : 3. De mono is vanuit binnen te bedienen en voorzien een vaste, knikbare slingerstang of een afneembare, knikbare slingerstang met trompetaansluiting. Beide uitvoeringen van de slingerstang hebben een kniekoppeling. Door de ingebouwde rem is het scherm in elke stand gezet worden.

 

· Bandopwinder: De bandspoel is gemonteerd ter plaatse van de doekrol. De bandbreedte bedraagt 18mm. De bandopwinder is geschikt voor buiten en binnentoepassing en heeft een open kunststof behuizing, is automatisch oprollend en zelfremmend. Door de ingebouwde rem is het scherm in elke stand gezet worden.

 

· Staaldraad: De aluminium staaldraadspoel is gemonteerd ter plaatse van de doekrol. De RVS staaldraad heeft een diameter van 2mm. De staaldraadopwinder is geschikt voor buiten en binnentoepassing en heeft een gesloten kunststof behuizing, een afneembare slingerstang en is zelfremmend. Door de ingebouwde rem is het scherm in elke stand gezet worden.

 

· Elektrisch: De 230 Volts buismotor is gemonteerd in de doekrol en heeft twee ingebouwde eindschakelaars om het scherm automatisch in de bovenste en onderste stand te stoppen. De buismotor is voorzien van een thermische beveiliging en van een ontstoringscondensator. De motoren zijn voorzien van het CE keurmerk.

 

Doek

Acryl zonneschermdoek, gewicht +/- 290 gr/m2. Leverbaar in unikleuren volgens de kleurenstalen. Het doek is breed geweven in diverse rolbreedtes waardoor grotere breedtes uit één stuk vervaardigd kunnen worden. De zijkanten worden afgewerkt met een lock-steek. De Uni-doeken worden versterkt met hoekstukken om inscheuren bij de voorlijst te voorkomen. De doeken worden voorzien van een water- en

vuilafstotende laag.

 

Acryl zonneschermdoek, gewicht +/- 300 gr/m2. Leverbaar in unikleuren en streepdessins volgens de kleurenstalen. Het doek wordt symmetrisch opgebouwd uit banen van +/- 1200mm breed. De zijkanten worden omgezoomd. De doeken worden voorzien van een water- en vuilafstotende laag.

                                                                                                                         

PhotoPhotoPhoto