Sneijers logoSneijers&VunderinkSneijers&Vunderink
S&V 135C

 

Magazijnweg 4 5683 CW Best
tel. 0499-49 00 21 fax. 0499-49 00 22

Uitvalscherm S&V type 135C

Wijzigingen voorbehouden Versie: 26-07-2004

 

Algemene omschrijving

Uitvallend lichtregulerings-systeem van acryl doek met aluminium constructie. Alle aluminium onderdelen zijn vervaardigd van Al, Mg, Si 0,5

 

Kap

De zelfdragende kap is vervaardigd van geëxtrudeerd aluminium. De kap heeft een afmeting van 135x121 mm en de wanddikte bedraagt 1,8 mm. Meerdere schermen zijn koppelbaar onder één kap en met één bediening tot een maximale breedte van 7,5 meter. De eind-kappen zijn vervaardigd van aluminium en hebben een dikte van 3 mm. Door de losse muursteunen is een variabele bevestiging op de ondergrond mogelijk.

 

Lagering

Het soepel roteren van de doekrol wordt verzorgd door de stofdichte R.V.S. glijlagerwelke gemonteerd zit op een lagerpen.

 

Doekrol

De doekrol is vervaardigd van sendzimir verzinkt staal en heeft een diameter van 63 mm met een wanddikte van 0,9 mm, of 78 mm met een wanddikte van 1,25 mm. De diameter van de doekrol is afhankelijk van de bedieningssoort en de afmeting van het

scherm. De doekrol is voorzien van een speciale profilering ter bevestiging van het doek.

 

Voorlijst

De voorlijst is vervaardigd van geëxtrudeerd aluminium. In opgetrokken toestand sluit de voorlijst de kap af. De voorlijst is voorzien van een profilering ter bevestiging van de uitvalarmen en het doek. Tevens is er een profilering in de voorlijst opgenomen voor de bevestiging van een voulant.

 

Uitvalarmconstructie

· Windvaste uitvalarm: Geschoorde uitvalarm met vast scharnierpunt.

  De windvastheid wordt verzorgd door de ingebouwde, windvaste 

  RVS veer.

· Gasveer uitvalarm: Geschoorde uitvalarm met vast scharnierpunt.

  De grotere windvastheid wordt verzorgd door de ingebouwde

  gasveer.

· Stormvaste uitvalarm: Geschoorde uitvalarm met vast scharnierpunt.

  De stormvastheid wordt verzorgd door de ingebouwde, stormvaste

  RVS veer.

 

Assemblage

Alle assemblage materialen zijn klasse A2 RVS

 

Oppervlaktebehandeling

De oppervlaktebehandeling betreft de kap, de eindkappen, de muursteunen, de voorlijst en de uitvalarmen. De behandelings-mogelijkheden zijn: naturel geanodiseerd of gepoedercoat, laagdikte ca. 60 µm, in elke standaard RAL kleur.

Wijzigingen voorbehouden Versie: 26-07-2004

 

Bediening

De bedieningsmogelijkheden zijn afhankelijk van de afmetingen van het uitvalscherm.

· Oogwindwerk: De wormwieloverbrenging is gemonteerd ter plaatse van de doekrol. Het gesloten huis is zelfsmerend en heeft een overbrenging van 1 : 3. Het oogwindwerk is vanaf buiten te bedienen en voorzien van een afneembare slingerstang. Door de ingebouwde rem is het scherm in elke stand gezet worden. 

 

· Mono: De wormwieloverbrenging is gemonteerd ter plaatse van de doekrol. Het gesloten huis is zelfsmerend en heeft een overbrenging van 1 : 3. De mono is vanuit binnen te bedienen en voorzien een vaste, knikbare slingerstang of een afneembare, knikbare slingerstang met trompetaansluiting. Beide uitvoeringen van de slingerstang hebben een kniekoppeling. Door de ingebouwde rem is het scherm in elke stand gezet worden.

 

· Elektrisch: De 230 Volts buismotor is gemonteerd in de doekrol en heeft twee ingebouwde eindschakelaars welke afslaan door de aanslag van de voorlijst tegen de kap voor een perfecte sluiting. Verder is de motor voorzien van een thermischebeveiliging en van een ontstoringscondensator. De motoren zijn voorzien van het

CE keurmerk.

 

Doek

Acryl zonneschermdoek, gewicht +/- 290 gr/m2. Leverbaar in unikleuren volgens de kleurenstalen. Het doek is breed geweven in diverse rolbreedtes waardoor grotere breedtes uit één stuk vervaardigd kunnen worden. De zijkanten worden afgewerkt met een lock-steek. De Uni-doeken worden versterkt met hoekstukken om

inscheuren bij de voorlijst te voorkomen. De doeken worden voorzien van een water- en vuilafstotende laag.

 

Acryl zonneschermdoek, gewicht +/- 300 gr/m2. Leverbaar in unikleuren en streepdessins volgens de kleurenstalen. Het doek wordt symmetrisch opgebouwd uit banen van +/- 1200mm breed.  De zijkanten worden omgezoomd. De doeken worden voorzien van een water- en vuilafstotende laag.

                                                                                                                  

PhotoPhotoPhoto